- Obecnie brak na stanie

Ulubiony napój Anglików zapoczątkowany przez hrabiego Greya, który rozkochał się w jej urzekającym aromacie. Sekret niepowtarzalnego smaku tkwi w olejku ze skórek owoców pomarańczy z gatunku bergamot.
Jej złocisty napar nabiera głęboko brązowo - czerwonych refleksów i jest wyjątkowo intensywny. A lekko ziołowy, cytrusowo-owocowy smak rozpoznawalny jest na całym świecie.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Pochodzenie:
Powstaje z liści, pączków oraz łodyżek odmian gatunków Camellia sinensis i Camellia assamica. Pochodzenie jednej z najpopularniejszych herbat na świecie owiane jest wieloma legendami. Najprawdopodobniej trafiła do nas z Indii - jako podarunek od hinduskiego radży. Hrabia Charles Grey, będący na początku XIX wieku ministrem spraw zagranicznych, a potem premierem Wielkiej Brytanii sprowadził ją na Stary Kontynent.
Wskazówka:
W zimowy wieczór wyśmienicie smakuje z odrobiną rumu.
Sposób parzenia:
1 łyżeczka suszu na filiżankę - zalać wrzątkiem (95˚C), parzyć od 3 do 5 min.
Opis
Zobacz także