- Obecnie brak na stanie

Herbata prozdrowotna. Opisywana od tysięcy lat w przekazach ziołolecznictwa amazońskiego i andyjskiego. Plemiona dalekiej Ameryki Południowej określały ją mianem skarbu Amazonii. Stanowiła panaceum na wszelkie popularne choroby.
Otrzymany napar posiada bursztynowy kolor. Nad dzbanuszkiem unosi się specyficzny ziołowy aromat. By zniwelować gorzkawy smak radzimy wykonać dość słaby napar.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Właściwości:
Współczesne badania potwierdzają korzystny wpływ naparu na układ odpornościowy. Wpływa pozytywnie na usuwanie szkodliwych czynników z organizmu, działa przeciwzapalnie oraz przeciwzakrzepowo.
Pochodzenie:
Surowiec zielarski pochodzi z rośliny Uncaria tomentosa. Jest to liana porastająca dzikie lasy Amazonii. Indianie nazywają ją „kocim pazurem”, z uwagi na charakterystyczne kolce, które wyrastają przy sercowatych liściach. Ciemnożółta kora od 2000 lat znajduje zastosowanie w tradycyjnej medycynie i ziołolecznictwie.
Wskazówka:
Dla miłośników homeopatii, ziołolecznictwa oraz wszystkich przeziębionych!
Parzenie:
- 1 łyżka na 1 litr wody - gotować 25-30 minut, po 8 min. odcedzić.
Skład:
Vilcacora.