- Obecnie brak na stanie

Słodkie owoce to mieszanka najcenniejszych darów natury wykorzystywanych od wieków w naturalnej medycynie. W jej skład wchodzą owoce czarnego bzu, jabłka, aronii, śliwki oraz rodzynki.
Napój roztacza świeży słodki aromat lata, natomiast podniebienie cieszyć się może owocowym smakiem.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Opis heraty:
Czarny bez skuteczny przeciw przeziębieniu, wzmacnia nasz organizm. Jabłko poprawia perystaltykę jelit i ułatwia odchudzanie. Owoce aronii to źródło witamin i pektyn. Śliwka reguluje trawienie, jest cennym źródłem błonnika. Rodzynki stanowią cenne źródło żelaza, potasu i cynku. Słodkie owoce powinny spożywać dzieci, oraz osoby, które w swoim menu potrzebują gorącego, zdrowego i słodkiego bezteinowego napoju.
Pochodzenie:
W starożytnej Grecji, w świątyniach Asklepiosa (IV-III w. p.n.e.) powstały szkoły stosowania ziół, oraz ziołowe ogrody, zwane aptekami. Wiele ziół i owoców znalazło powszechne zastosowanie w codziennym użytkowaniu. Tak powstały smakowe napary. Wyrób owocowej herbaty nie należy do prostych: najpierw oczyszcza się owoce z łodyg, ziaren i pestek, potem suszy się je przez kilka dni w odpowiednich warunkach, by następnie pociąć je na drobne kawałki. Wiele wykorzystanych owoców przechodzi przez proces liofilizacji. Wszystko po to by uzyskać w filiżance prawdziwie owocową kompozycję.
Wskazówka:
Dodaj do niej susz herbaciany i stwórz własną mieszankę.
Sposób parzenia:
- 1 łyżeczka suszu na filiżankę (200 ml) - zalać wodą o temp. 96˚C, parzyć 5 - 8 min.
Może stanowić doskonały dodatek do herbacianych suszy.
Skład:
hibiskus, aronia, czarny bez, jabłko, rodzynki, śliwka, płatki róży, aromat.
Opis
Zobacz także