- Obecnie brak na stanie

Prawdziwie świąteczna propozycja. Aromatyczna mieszanka na bazie zielonej Senchy z bogatą gamą dodatków, takich jak skórka pomarańczy, płatki róży, płatki migdałów, goździki oraz liście maliny. Kompozycja cieszy podniebienie rześko-słodkim smakiem oraz kuszącym migdałowo-różanym aromatem. Będzie idealnym dodatkiem do wigilijnej kolacji. Pozwoli usunąć toksyny oraz pobudzić trawienie.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Pochodzenie:
Nazwa Sencha pochodzi od słowa „senjiru”, co po japońsku znaczyło wydobyć esencję. Przez wieki opracowywano recepturę produkcji herbaty, która pozwoli tę esencje w pełni wydobyć. Pradawni mistrzowie postanowili zaczerpnąć z liści to co najlepsze. Sprawić by cesarski dwór mógł cieszyć się esencjonalnym suszem, w którym zamknięty zostanie wiosenny smak i aromat, który po zalaniu wodą stworzy prawdziwy trawiasty napar, tak jakby zalano świeżo zerwane liście. Opracowali proces, dzięki któremu powstaje herbata o zielonych trawiastych liściach. Jedna z najmniej przetworzonych. Jedna z najzdrowszych i naturalnych. Pradawnym zwyczajem na wyspach Kiusiu, Sikoku i Honsiu wydobywa się tę esencję do dziś. Kolonialną tradycją transportuje się ją do Europy, by mogła gościć na naszych stołach.
Wskazówka:
Pozycja obowiązkowa.
Sposób parzenia:
-1 łyżeczka suszu na filiżankę (200 ml) - zalać wodą o temp. max. 75 ˚C, parzyć od 30 sek. do 4 min.
Skład:
herbata zielona Sencha, skórka pomarańczy, migdały, płatki róży, goździk, liść maliny, aromat.
Opis
Zobacz także