- -70%
- Obecnie brak na stanie

Należy do rodziny japońskich herbat zielonych. Susz stanowi mieszankę wykwintnych gatunków Sencha i Gyokuro. Zawartość łodyżek sprawia, iż napar zawiera zmniejszoną ilości składników pobudzających. Jest to istotne, gdy pijemy herbatę przed snem, lub serwujemy ją dzieciom.
W szklaneczce skrzy się żółtawy napar o łagodnym owocowym smaku. W powietrzu unosi się aromat o bogatym kwiatowym bukiecie.
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Pochodzenie:
Chiny
Herbata Kukicha to wysokogatunkowa chińska herbata zielona produkowana na styl japoński.
Kukicha powstaje na wyspie Kiusiu w Japonii. Jej krzewy w momencie pojawienia się pączków są zacieniane specjalnymi matami lub płachtami z grubego płótna. Krzewy muszą być trzymane w cieniu przez 20 dni. Przytłumione światło sprawia, że maleńkie listki mają więcej chlorofilu (co wpływa na ich kolor), a mniej taniny. Zbierane jest tylko najdelikatniejsze i najświeższe listowie. Herbata posiada właściwości lecznicze: oczyszcza organizm z toksyn, wzmacnia układ oddechowy, nerwowy, zapobiega chorobie wrzodowej, udarom mózgu i zawałom serca.
Wskazówka:
Odpowiednia do picia przed snem-pozwoli spokojnie zasnąć, nie wywoła efektu nadmiernego pobudzenia.
Sposób parzenia:
-1 łyżeczka suszu na filiżankę (200 ml) - zalać wodą o temp. 70/80 ˚C, parzyć do 3 min.
Skład:
Kukicha.
Opis
Zobacz także